I Hästhagens vackra omgivningar kan ung som gammal spendera ett par timmar med aktivitet eller vila. Området och aktiviteterna är öppna för enskilda och grupper. Under sommarlovet har vi också dagläger för årskurs 2-6, läs mer här.

Bland aktiviteterna finns paddling, vattenbollar, minigolf, frisbeegolf, slackline, beachvolleyboll, basketplan. Man kan också grilla eller bara ta en skön promenad i omgivningarna. Läs mer om de olika aktiviteterna nedan.

Bangolf

Utmana varandra i bangolf! Vi erbjuder 12 hål av äventyrsgolf. Spela individuellt eller i lag.  Kostnad 50 kr vuxen / 30 kr för barn 6-12 år. Familj (två vuxna och upp till tre barn) 120 kr.

Paddla

Hyr kanot/kajak/StandUpPaddleboard, flytvästar och paddlar och ger er ut på Svartån på egen hand. Vi har 26 kanoter, några kajaker (plast utan roder och skedda) och två SUP.
Timme 70 kr
Halvdag (fyra timmar) 200 kr
Dag (åtta timmar) 300 kr
Dygn 400 kr
Veckopris 1100 kr
Kanotvagn 70 kr/tur
Transportsläp (8 kanoter) 300 kr/tim
Utkörning (erbjudes i mån av möjlighet) 1 200 kr, inklusive 4 mil tur och retur.
I kanothyran ingår 2 stycken paddlar och 2 stycken flytvästar. Vid extra paddel eller flytväst tillkommer 20 kr.
Vi tipsar gärna om de olika paddelvatten som vi rekommenderar. Vill ni paddla på Svartån så tar det ca 1,5-3 timmar att paddla nerströms till Örebro centrum (slottsbron) och tillbaka. Det tar ca 0,5-1 timme att paddla upp till Tekniska kvarnen och tillbaka. Närmaste kanotled är Svartån som är enkel och lättpaddlad kanotled. En annan mycket populär led är Järleån från Järle Kvarn till Karlsdamms vindskydd och vidare till Frövikorset. Läs mer om länets kanotleder här.

Frisbeegolf

Prova på att spela frisbeegolf på vår utmanande men korta sexhålsbana! Minst antal kast på de sex hålen vinner. Om man vill ha mer utmaning går det utmärkt att spela på vår 18-håls tävlingsbana. Att spela på banan är gratis. Vid förbokning finns det möjlighet att få en kortare instruktion med tips om teknik och regler till en kostnad av 300 kronor. Vi kan också ordna roliga tävlingar med pris till vinnaren. Hyr eller köp (från 130 kr) frisbees i kiosken. Här kan du hitta bankartor, scorecards med mera samt information om KFUM Örebro Frisbees verksamhet.

Hyra av frisbee. Borttappad frisbee ersätts med 100 kronor.
Vuxna 40 kr
Barn 20 kr

Vattenbollar

Vi hyr ut två stycken vattenbollar med instruktör. En person i taget “springer” inuti bollen på vattnet i Svartån. Kostnad: 1000 kr per timme för två bollar, minsta kostnad 2000 kr. Räkna med ca 5-10 minuter tidsåtgång per person per boll. Vi har två bollar som vi kan köra parallellt. Denna aktivitet är endast tillgänglig vardagar.

Beachvolleyboll

Att låna planen är gratis, drop in. Låna boll i kiosken.

Basketplan

Lite längre in i Hästhagen, i närheten av AGF-stugan, finns vår basketplan. Att låna planen är gratis, drop in. Låna boll i kiosken.

Gaga-ball

Gaga-ball är ett roligt, enkelt spel som passar alla åldrar. Varje spel tar bara några minuter. Spelet går ut på att slå på bollen så att den träffar motspelarna på eller under knät. Att låna planen är gratis, drop in. Låna boll i kiosken.

Slackline

Vi har alltid en slackline uppspänd. Utmana kompisarna, vem har bäst balans?

Kubb, brännboll med mera.

Vi har alltid några uppsättningar av populära spel för utlåning. Låna en uppsättning i kiosken, hitta en ledig yta och kör!

Klättring

På vår 7 meter höga klättervägg kan du vid förbokning klättra med instruktör. Kostnad 1000 kr per timme inklusive instruktör. Lagom gruppstorlek är max 15 personer.

Grillning

I Hästhagen finns några grillplatser. Ta med egen grillkol.

Promenad och löpning

Runt Hästhagen går en vacker promenadstig, det går också ett vackert promenadstråk upp mot Karslund.

[widgetkit id=”29″ name=”Hästhagen”]