Vad?

KFUM Örebro anordnar Together as One  – en utbildningsvecka för att föra KFUM-aktiva närmare varandra.

I en vecka ersätter vi grenföreningarnas ordinarie kvällsträningar med gemensamma aktiviteter på Tegelbruket och Tybblelund.

Veckan bjuder på allt från föreläsningar om idrottsrörelsens föräldraskap till grenöverskridande aktiviteter för teambuilding.

När?

Vecka 44, under höstlovet, måndag-torsdag.

Måndag och onsdag är riktade till  föreningsaktiva spelare/utövare i åk 6-9 och deras familjemedlemmar.

Tisdag och torsdag är istället tillägnade alla coacher och ledare inom KFUM Örebro.

Se programmet/schemat för veckan för detaljer!

Skrolla vidare för mer information och anmälan!

Praktiskt ledar- och föräldraskap inom idrottsrörelsen

JOHAN FALLBY

Föräldrar är på många sätt en viktig del av idrotten, inte minst som ledare och tränare, men också som de personer som känner sitt barn bäst.

Johan Fallby är utbildad vid högskolan i Halmstad samt GIH Stockholm och är tidigare landslagsspelare i bordtennis. Han har arbetat som idrottspsykologisk rådgivare under de senaste 20 åren. Bland annat som ansvarig för idrottspsykologiska frågor på Svenska Fotbollförbundet och FC Köpenhamn. Numera är Johan bland annat i ÖSK Fotboll, föredragshållare samt knuten till forskningsgruppen vid högskolan i Halmstad. Passa på att lyssna till en av Sveriges främsta idrottspsykologer om frågor oom berör både idrottsföräldrarnas och tränarnas beteende inom idrotten. Ur praktiska teorier kommer Johan gå igenom delar som både berör din tränar och föräldraroll samt ger praktiska riktlinjer i din idrottsvardag.

Samarbetsövningar

SISU

Svensk idrott är världskänd för att ha stark laganda! Innebandy- volleyboll -dans-basket- frisbeelandslagen samt friidrottslandslaget  och orienteringslandslaget. För att laget/ gruppen ska bli starkt och framgångsrikt så räcker det inte bara att du satsar och blir bättre. I en lagsport är det ju lite speciellt på så vis att man är beroende av andra men även i individuell idrott. Det har visat sig att de mest framgångsrika lagen har visat prov på en stark laganda. Den har också visat sig vara av avgörande betydelse i många sammanhang. Detta pass är riktat mot aktiva i årskurs 6 – 7. Vi kommer tillsammans jobba med teambildningsövningar på ett roligt sätt för att föra KFUM-aktiva närmare varandra. Att lära känna varandra och skapa GUG är viktigt för att kunna utveckla en grupp, ett lag eller ett team.

Hur skapar vi en motiverande

miljö?

ANDREW PLEICK

Den här föreläsningen vänder sig till ledare som vill skapa betydelsefulla tränings- och tävlingsmiljöer för sina idrottare. Underlaget baseras på studier som gjorts av goda idrottsliga utvecklingsmiljöer i ett flertal idrotter som är framgångsrika i att utveckla idrottare socialt, personligt och idrottsligt. 

Andrew Pleick är född och uppvuxen i USA med en professionell basketkarriär i bagaget som började med ett stipendium för att spela collegebasket. Efter hans examen började han sin proffskarriär runt om i Europa och i svenska junior- och herrlandslaget. Idag arbetar han som sportchef på KFUM Örebro basket och sitter även i basketbollförbundets nationella utvecklingsutskott.

Rörelseförståelse – ett verktyg för att behålla fler inom idrotten

SISU

I lådan med legobitar kan du se varje bit som en färdighet eller förmåga, och ju fler bitar du har ju fler kombinationer kan sättas ihop. Under denna ledarträff kommer vi jobba med både teori och praktik för mer kompletta idrottare och individer genom rörelseförståelse. Det finns fyra grundläggande och sammanhängande dimensioner av rörelseförståelse som är viktiga att stimulera och stärka: Den sociala, den fysiska, psykologiska och den idrottsliga dimensionen.

Föreläsningen vänder sig till ledare i yngre träningsgrupper.  

Kost och balans

JOHAN JOHANSSON

En god kosthållning är en förutsättning för optimal träning, återhämtning, topprestation samt god hälsa. Vi kommer prata om balansen mellan träning, nedbrytning, sömn och uppbyggnad och hur maten påverkar detta.

Johan har studerat Träningslära, Träningsplanering, Idrottsnutrition, Idrottspsykologi och talangutveckling vid Örebro och Umeå universitet. Idag arbertar han som tränare på Idrottsgymnasiet i Örebro. Han är även ansvarig för den fysiologiska utbildningen i Mellansvenska Handbollförbundets Spelarutbildningsplan för spelare. 

Kost och balans

HANNA WISS

Hanna kommer att prata om kostens betydelsen för hälsan och prestationen. Under föreläsningen kommer deltagarna att få möjlighet att kartlägga vad som ger energi och vad som tar energi.

Hanna har utöver sin idrottslärarexamen fördjupat sig i elitidrott på Örebro Universitet. Idag arbetar Hannas som lärare i idrott & hälsa på ett gymnasium i Örebro. Hanna är fortfarande aktiv friidrottare och har också tävlat för det finska landslaget. Under de år hon representerat sitt land har hon bland annat tagit 5 nordiska mästerskapsguld i U20 och gjort 5 finnkamper.

Talangen sitter i huvudet

JACKE MELIN

Jacob ”Jacke” Melin gick från att ha börjat med truppgymnastik i en mindre klubb utan topptränare, till att bli en del av världseliten inom sporten som han idag också jobbar med. Jacke var långt ifrån bäst när han var yngre men med hjälp av målmedvetenhet, vilja och en rad andra mentala verktyg lyckades han. Idag är han landslagstränare och brinner för att dela med sig av de verktyg han lärde sig att använda på den delvis knackiga vägen mot toppen. 

Basketfördjupning – Lek till tävling

ANDREW PLEICK

Under denna föreläsning kommer vi att diskutera sätt att basketövningar. Hur kan vi ledare göra dem både roligare och mer stimulerande för våra spelare? Fokus är att använda fler spelmoment i lärandet av basket. 

Denna föreläsning kommer att vara i lilla hallen på golvet. Var gärna ombyta i träningskläder.

Arrangör:

Utbildningsveckan Together as One arrangeras av KFUM Örebro i samarbete med SISU.

Kontakt och anmälan:

Frågor  skickas till Andrew Pleick, samordnare för utbildningsveckan, och anmälan görs via anmälningsformuläret här nedan.
andrew@kfumorebrobasket.se / 073-322 42 87


Fungerar inte anmälningsformuläret här nedan?

Klicka här för att öppna det i ett nytt fönster!