Kollo för barn i grundskoleklass 2-6

På uppdrag av Örebro kommun anordnar vi sommarkollo för de ungdomar som går i årskurs 2-6 och är skrivna i Örebro kommun. Kollo anordnas på KFUMs egna lägergårdar Kilsbergsgården och Klacka, samt på Immanuelskyrkans lägergård Stenboda.

Vad är kollo?

Kollo är ett läger där man åker bort och bor tillsammans med andra barn i två veckor. Kollo är ett minne för livet och innebär en mix av slöa sommardagar på stranden och galna upptåg med mängder av aktiviteter. Mycket händer utomhus: bad, hajk, fotboll, lekar, fiske, med mera, men det finns även andra saker att göra som att spela spel, vara i hobbyrummet, ta en pingismatch eller kanske öva inför discot. Listan kan göras lång. En blandning av gemenskap, trygghet och äventyr!
Man bor ihop 4 – 12 barn i ungefär samma ålder. Varje rum har en ansvarig ledare som också är med vid måltider, övernattningar ute, och så vidare. Det finns alltid ledare till hands om man har svårt att somna eller behöver tröst. Ledarna är till stor del samma år från år vilket brukar upplevas som en trygghet för barnen.

Var och när?

Vi ordnar kollo på tre olika anläggningar, Kilsbergsgården, Klacka och Stenboda. Alla tre ställena ligger härligt mitt i naturen och kan erbjuda allt som ett kollo ska ha; goda möjligheter till bad, friluftsliv, sport, spel samt allt annat som händer under de två intensiva kolloveckorna.

Information

Gå till Ansökan för sommarkollo

Kollo för HÖGSTADIET

I år anordnar vi för första gången sommarkollo för de barn och ungdomar som går i årskurs 7-9 och är skrivna i Örebro kommun.

Vad är kollo?

Kollo är ett läger där man åker bort och bor tillsammans med andra barn. Kollo är ett minne för livet och innebär en mix av slöa sommardagar på stranden och galna upptåg med mängder av aktiviteter. Mycket händer utomhus: bad, fotboll, lekar, fiske, med mera, men det finns även andra saker att göra som att spela spel, vara i hobbyrummet, ta en pingismatch eller kanske öva inför discot. Listan kan göras lång. En blandning av gemenskap, trygghet och äventyr! Man bor ihop 4 – 12 barn i ungefär samma ålder. Varje rum har en ansvarig ledare som också är med vid måltider, övernattningar ute, och så vidare.

När

Kollot anordnas på KFUMs egna lägergård Klacka 31/7 – 6/8 2022.

AVGIFT

Avgiften för kollovistelsen på högstadiekollo räknas ut efter familjens sammanlagda bruttoinkomst. Som inkomst räknas lön före skatt, sjukpenning, föräldrapenning, utbildningsbidrag, arbetslöshetsersättning, starta-egetbidrag, konfliktersättning samt pension.

Om flera barn i samma familj får plats på övernattningskollo, betalar första barnet full avgift, andra barnet 50% av avgiften och tredje barnet i samma familj 25% av avgiften. Fjärde, femte barnet och så vidare åker gratis. Avgiften betalas i förskott enligt faktura som sänds ut till alla som får plats på kollo.

Avgiften skall betalas innan 12 maj.

Årsinkomst Avgift
< 150.000 kr 300:-
150.001 kr 500:-
200.001 kr 750:-
300.001 kr 1000:-
400.001 kr 1250:-
500.001 kr 1500:-
600.001 kr 1750:-
700.001 kr 2000:-
Gå till Ansökan för högstadiekollo

Kilsbergsgården

Kilsbergsgården ligger mycket vackert på en sluttning ner mot Stora Axsjön ca 3 km väster om Garphyttan i Örebro kommun. Anläggningen har en egen badplats och fina grönytor finns i direkt anslutning till gården. Vi tar emot 85 barn period 1, 2, 3 och 4.

Kontaktinfo

 • Kilsbergsgården
  719 41 Garphyttan

Klicka här för att komma till ansökan

Klacka

Klacka ligger mitt i natursköna bergslagen ca 1,5 mil NV om Nora. Anläggningen har egen sjö och omges av fin natur med skogen inpå knuten. Vi tar emot 55 barn under perioden.

Kontaktinfo

 • Klacka Kollo
  Klacka-Lerberg Kullen
  713 93 NORA

 • Kommer nytt nr inom kort.
  (Gäller endast under kolloperioderna)

Klicka här för att komma till ansökan

Stenboda

Stenboda ligger mysigt beläget i norra Tiveden vid Östra Laxsjön. Anläggningen ligger precis vid det egna badet med grönytor för sport, lek och andra roliga aktiviteter. Här tar vi emot 63 barn varje period. Kolonin drivs i samarbete med Immanuelskyrkan.

Kontaktinfo

 • Stenbodagården
  Östra Laxsjön
  696 92 ASKERSUND

 • 070-770 69 86
  (Gäller endast under kolloperioderna)

Klicka här för att komma till ansökan