Information med anledning av pandemin Covid-19

KFUM Örebro kan nu meddela att vi har fått samtycke från Örebro kommun och smittskyddsenheten inom Region Örebro Län att genomföra kollo på Kilsbergsgården, Klackagården och Stenboda under sommaren 2020. Våra kolloverksamheter kommer därmed att genomföras under sommaren med anpassningar utifrån Folkhälsomyndighetens, Örebro kommuns och smittskyddsenheten rekommendationer och synpunkter.

Anpassningar av deltagarantal

Kollo på Kilsbergsgården, Klackagården och Stenboda kommer under sommaren 2020 begränsas till 35 barn/period och 7 dagar. Det betyder att alla kolloperioder minskas till 7 dagar.

Anpassningen av deltagarantal innebär också att kolloperioderna kommer omfördelas på olika sätt. De yngre barnen kommer åka första veckan av varje 14-dagarsperiod och de äldre kommer att åka den andra veckan.

Så ser nya perioderna ut

Kilsbergsgården period 1

Första veckan årskurs 2, 3 några från årskurs 4. Avresa 13 juni åter den 20 juni.

Andras veckan årskurs 5, 6 och några från årskurs 4. Avresa 20 juni åter 27 juni.

 

Kilsbergsgården period 2

Första veckan årskurs 2, 3 några från årskurs 4. Avresa 29 juni åter den 6 juli.

Andras veckan årskurs 5, 6 och några från årskurs 4. Avresa 6 juli åter 13 juli.

 

Kilsbergsgården period 3

Första veckan årskurs 2, 3 och 4. Avresa 16 juli åter den 23 juli.

Andras veckan årskurs 5 och 6. Avresa 23 juli åter den 30 juli.

 

Kilsbergsgården period 4

Första veckan årskurs 2, 3 och 4. Avresa 1 aug åter den 8 aug.

Andras veckan årskurs 5 och 6. Avresa 8 aug åter den 15 aug.

 

Stenboda period 1

Första veckan årskurs 2 och 3. Avresa 14 juni åter den 21 juni.

Andras veckan årskurs 5 och 6. Avresa 21 juni åter 28 juni.

 

Stenboda period 2

Första veckan årskurs 2, 3 och 4. Avresa 6 juli åter den 13 juli.

Andras veckan årskurs 5 och 6. Avresa 13 juli åter 20 juli.

 

Klacka period 4

Första veckan årskurs 2 och 3. Avresa 24 juli åter den 31 juli.

Andras veckan årskurs 4, 5 och 6. Avresa 31 juli åter 7 aug.

 

Alla avresor sker från Tegelbruket kl 16.00 och åter till Tegelbruket kl 10.00

 

Kollo för barn i grundskoleklass 2-6

På uppdrag av Örebro kommun anordnar vi sommarkollo för de barn och ungdomar som går i årskurs 2-6 och är skrivna i Örebro kommun. Kollo anordnas på KFUMs egna lägergårdar Kilsbergsgården och Klacka, samt på Immanuelskyrkans lägergård Stenboda.

Vad är kollo?

Kollo är ett läger där man åker bort och bor tillsammans med andra barn i två veckor. Kollo är ett minne för livet och innebär en mix av slöa sommardagar på stranden och galna upptåg med mängder av aktiviteter. Mycket händer utomhus: bad, hajk, fotboll, lekar, fiske, med mera, men det finns även andra saker att göra som att spela spel, vara i hobbyrummet, ta en pingismatch eller kanske öva inför discot. Listan kan göras lång. En blandning av gemenskap, trygghet och äventyr!
Man bor ihop 4 – 12 barn i ungefär samma ålder. Varje rum har en ansvarig ledare som också är med vid måltider, övernattningar ute, och så vidare. Det finns alltid ledare till hands om man har svårt att somna eller behöver tröst. Ledarna är till stor del samma år från år vilket brukar upplevas som en trygghet för barnen.

Var och när?

Vi ordnar kollo på tre olika anläggningar, Kilsbergsgården, Klacka och Stenboda. Alla tre ställena ligger härligt mitt i naturen och kan erbjuda allt som ett kollo ska ha; goda möjligheter till bad, friluftsliv, sport, spel samt allt annat som händer under de två intensiva kolloveckorna.

Information

Kilsbergsgården

Kilsbergsgården ligger mycket vackert på en sluttning ner mot Stora Axsjön ca 3 km väster om Garphyttan i Örebro kommun. Anläggningen har en egen badplats och fina grönytor finns i direkt anslutning till gården. Vi tar emot 85 barn period 1, 2, 3 och 4.

Kontaktinfo

 • Kilsbergsgården
  719 41 Garphyttan

Klicka här för att komma till ansökan

Klacka

Klacka ligger mitt i natursköna bergslagen ca 1,5 mil NV om Nora. Anläggningen har egen sjö och omges av fin natur med skogen inpå knuten. Vi tar emot 55 barn under perioden.

Kontaktinfo

 • Klacka Kollo
  Klacka-Lerberg Kullen
  713 93 NORA

 • Kommer nytt nr inom kort.

Klicka här för att komma till ansökan

Stenboda

Stenboda ligger mysigt beläget i norra Tiveden vid Östra Laxsjön. Anläggningen ligger precis vid det egna badet med grönytor för sport, lek och andra roliga aktiviteter. Här tar vi emot 63 barn varje period. Kolonin drivs i samarbete med Immanuelskyrkan.

Kontaktinfo

 • Stenbodagården
  Östra Laxsjön
  696 92 ASKERSUND

 • 070-770 69 86

Klicka här för att komma till ansökan