INFORMATION ANGÅENDE COVID-19

Vi följer myndigheternas rekommendationer och restriktioner för att minska smittspridningen. Inför sommaren så avser vi att genomföra kollo enligt ordinarie upplägg, men detta kan komma att ändras beroende på hur läget ser ut senare i vår. 

Detta kan leda till en förändring av periodlängden likt det upplägg som gällde för sommaren 2020 eller att kollo ställs in. Vi håller de som fått en plats uppdaterade om läget ifall det skulle ske sena förändringar.

Kollo för barn i grundskoleklass 2-6

På uppdrag av Örebro kommun anordnar vi sommarkollo för de barn och ungdomar som går i årskurs 2-6 och är skrivna i Örebro kommun. Kollo anordnas på KFUMs egna lägergårdar Kilsbergsgården och Klacka, samt på Immanuelskyrkans lägergård Stenboda.

Vad är kollo?

Kollo är ett läger där man åker bort och bor tillsammans med andra barn i två veckor. Kollo är ett minne för livet och innebär en mix av slöa sommardagar på stranden och galna upptåg med mängder av aktiviteter. Mycket händer utomhus: bad, hajk, fotboll, lekar, fiske, med mera, men det finns även andra saker att göra som att spela spel, vara i hobbyrummet, ta en pingismatch eller kanske öva inför discot. Listan kan göras lång. En blandning av gemenskap, trygghet och äventyr!
Man bor ihop 4 – 12 barn i ungefär samma ålder. Varje rum har en ansvarig ledare som också är med vid måltider, övernattningar ute, och så vidare. Det finns alltid ledare till hands om man har svårt att somna eller behöver tröst. Ledarna är till stor del samma år från år vilket brukar upplevas som en trygghet för barnen.

Var och när?

Vi ordnar kollo på tre olika anläggningar, Kilsbergsgården, Klacka och Stenboda. Alla tre ställena ligger härligt mitt i naturen och kan erbjuda allt som ett kollo ska ha; goda möjligheter till bad, friluftsliv, sport, spel samt allt annat som händer under de två intensiva kolloveckorna.

Information

Information om kollo 2022 kommer i januari.

Kilsbergsgården

Kilsbergsgården ligger mycket vackert på en sluttning ner mot Stora Axsjön ca 3 km väster om Garphyttan i Örebro kommun. Anläggningen har en egen badplats och fina grönytor finns i direkt anslutning till gården. Vi tar emot 85 barn period 1, 2, 3 och 4.

Kontaktinfo

 • Kilsbergsgården
  719 41 Garphyttan

Klicka här för att komma till ansökan

Klacka

Klacka ligger mitt i natursköna bergslagen ca 1,5 mil NV om Nora. Anläggningen har egen sjö och omges av fin natur med skogen inpå knuten. Vi tar emot 55 barn under perioden.

Kontaktinfo

 • Klacka Kollo
  Klacka-Lerberg Kullen
  713 93 NORA

 • Kommer nytt nr inom kort.
  (Gäller endast under kolloperioderna)

Klicka här för att komma till ansökan

Stenboda

Stenboda ligger mysigt beläget i norra Tiveden vid Östra Laxsjön. Anläggningen ligger precis vid det egna badet med grönytor för sport, lek och andra roliga aktiviteter. Här tar vi emot 63 barn varje period. Kolonin drivs i samarbete med Immanuelskyrkan.

Kontaktinfo

 • Stenbodagården
  Östra Laxsjön
  696 92 ASKERSUND

 • 070-770 69 86
  (Gäller endast under kolloperioderna)

Klicka här för att komma till ansökan