HÖSTLOVSKOLLO FÖR UNGA VUXNA MED SÄRSKILDA BEHOV 2024

Höstlovskollo i Kilsbergsgården för unga vuxna med särskilda behov.

Klicka på ansök för att komma till formuläret.

HÖSTLOVSKOLLO FÖR ÅK 6-7, 2024

För barn i åk 6-7 i Klacka.

Klicka på ansök för att komma till formuläret.

Kollo för barn i grundskoleklass 2-6 – ansökan öppnar 1 februari

På uppdrag av Örebro kommun anordnar vi sommarkollo för barn som går i årskurs 2-6 och är skrivna i Örebro kommun. Kollo anordnas på KFUMs egna lägergårdar Kilsbergsgården och Klackagården.

Vad är kollo?

Kollo är ett läger där man åker bort och bor tillsammans med andra barn i två veckor. Kollo är ett minne för livet och innebär en mix av slöa sommardagar på stranden och galna upptåg med mängder av aktiviteter. Mycket händer utomhus: bad, hajk, fotboll, lekar, fiske, med mera, men det finns även andra saker att göra som att spela spel, vara i hobbyrummet, ta en pingismatch eller kanske öva inför discot. Listan kan göras lång. En blandning av gemenskap, trygghet och äventyr!
Man bor ihop 4 – 12 barn i ungefär samma ålder. Varje rum har en ansvarig ledare som också är med vid måltider, övernattningar ute och så vidare. Det finns alltid ledare till hands om man har svårt att somna eller behöver tröst. Ledarna är till stor del samma år från år vilket brukar upplevas som en trygghet för barnen.

Var och när?

Vi ordnar kollo på våra två kollogårdar, Kilsbergsgården och Klacka. Båda gårdarna ligger härligt mitt i naturen och kan erbjuda allt som ett kollo ska ha; goda möjligheter till bad, friluftsliv, sport, spel samt allt annat som händer under de två intensiva kolloveckorna.

Kollo för HÖGSTADIET – ansökan öppnar 1 februari

I år anordnar vi sommarkollo för de barn och ungdomar som går i årskurs 7-9 och är skrivna i Örebro kommun.

Vad är kollo?

Kollo är ett läger där man åker bort och bor tillsammans med andra barn. Kollo är ett minne för livet och innebär en mix av slöa sommardagar på stranden och galna upptåg med mängder av aktiviteter. Mycket händer utomhus: bad, fotboll, lekar, fiske, med mera, men det finns även andra saker att göra som att spela spel, vara i hobbyrummet, ta en pingismatch eller kanske öva inför discot. Listan kan göras lång. En blandning av gemenskap, trygghet och äventyr! Man bor ihop 4 – 12 barn i ungefär samma ålder. Varje rum har en ansvarig ledare som också är med vid måltider, övernattningar ute, och så vidare.