Mån-Sön 11:00-18:00

Vid dåligt väder kan vi hålla stängt (Detta gäller ej vid förhandsbokningar).

 019-260 400

 hasthagen@kfumorebro.se

Webbokning Kanot

Hästhagsvägen 5, 702 27 Örebro

Närmsta hållplats heter Vaktelvägen och ligger vid Nya Karlslundsskolan. Där går linje 7, 8 & 78.

https://www.lanstrafiken.se/hallplats/191900

I Hästhagens vackra omgivningar kan ung som gammal spendera ett par timmar med aktivitet eller vila. Bland aktiviteterna finns kanotpaddling, minigolf, frisbeegolf, slackline, gaga-ball, vattenbollar, beachvolleyboll, basketplan. Man kan också grilla eller bara ta en skön promenad i omgivningarna.

Området och aktiviteterna är öppna för enskilda och grupper. Under sommarlovet har vi också dagkollo för årskurs 2-6.

Aktiviteter & Priser

Utmana varandra i bangolf! Vi erbjuder 12 hål av äventyrsgolf. Spela individuellt eller i lag.

PRISLISTA
Vuxen – 50 kr
Barn 6-12 år – 30 kr

Hyr kanot/kajak/StandUpPaddleboard, flytvästar och paddlar och ger er ut på Svartån på egen hand. Vi har 26 kanoter, några kajaker (plast utan roder och skedda) och två SUP. Klicka på knappen nedan för att gå till vår webbokning för kanoter. Denna tjänst är lite begränsad och riktar sig till dig som vill boka enstaka kanoter under 1 eller 4 timmar. För större bokningar hänvisar vi till mail eller telefonkontakt med oss!

Webbokning Kanot

PRISLISTA
Timme – 100 kr
Halvdag (fyra timmar) – 200 kr
Dygn – 400 kr
Veckopris – 1100 kr
Kanotvagn – 70 kr/tur
Transportsläp (8 kanoter) – 300 kr/tim alt. 700 kr/dygn
Utkörning (erbjudes i mån av möjlighet) – 1 200 kr, inklusive 4 mil tur och retur.

I kanothyran ingår 2 stycken paddlar och 2 stycken flytvästar. Vid extra paddel eller flytväst tillkommer 20 kr.
Vi tipsar gärna om de olika paddelvatten som vi rekommenderar. Vill ni paddla på Svartån så tar det ca 1,5-3 timmar att paddla nerströms till Örebro centrum (slottsbron) och tillbaka. Det tar ca 0,5-1 timme att paddla upp till Tekniska kvarnen och tillbaka. Närmaste kanotled är Svartån som är enkel och lättpaddlad kanotled. En annan mycket populär led är Järleån från Järle Kvarn till Karlsdamms vindskydd och vidare till Frövikorset.

Läs mer om länets kanotleder här.

Prova på att spela frisbeegolf på vår utmanande men korta sexhålsbana! Minst antal kast på de sex hålen vinner. Om man vill ha mer utmaning går det utmärkt att spela på vår 18-håls tävlingsbana. Att spela på banan är gratis. Vid förbokning finns det möjlighet att få en kortare instruktion med tips om teknik och regler till en kostnad av 300 kronor. Vi kan också ordna roliga tävlingar med pris till vinnaren. Hyr eller köp (från 130 kr) frisbees i kiosken. Här kan du hitta bankartor, scorecards med mera samt information om KFUM Örebro Frisbees verksamhet.

PRISLISTA
Hyra av frisbee Vuxna – 50 kr
Hyra av frisbee Barn –  30 kr

Borttappad frisbee ersätts med 100 kr.

GRUPPAKTIVITET

Vi hyr ut bumperballs till grupper och företag. Spela fotboll med bumperballs där varje spelare har en stor boll runt kroppen som gör det hela väldigt roligt. Vi har totalt 12 bollar så man kan vara 6st i varje lag. Denna aktivitet kräver förhandsbokning minst 1 vecka innan.

PRISLISTA
60 min – 200 kr/bumperball
120 min – 300 kr/bumperball

GRUPPAKTIVITET

Vi hyr ut två stycken vattenbollar med instruktör. En person i taget ”springer” inuti bollen på vattnet i Svartån. Räkna med ca 5-10 minuter tidsåtgång per person per boll. Vi har två bollar som vi kan köra parallellt. Denna aktivitet kräver förhandsbokning minst 1 vecka innan.

PRISLISTA
Två bollar – 1000 kr/timme

Att låna planen är gratis, drop in. Låna boll i kiosken.

Lite längre in i Hästhagen, i närheten av AGF-stugan, finns vår basketplan. Att låna planen är gratis, drop in. Låna boll i kiosken.

Gaga-ball är ett roligt, enkelt spel som passar alla åldrar. Varje spel tar bara några minuter. Spelet går ut på att slå på bollen så att den träffar motspelarna på eller under knät. Att låna planen är gratis, drop in. Låna boll i kiosken.

Vi har alltid en slackline uppspänd. Utmana kompisarna, vem har bäst balans?

Vi har alltid några uppsättningar av populära spel för utlåning. Låna en uppsättning i kiosken, hitta en ledig yta och kör!

GRUPPAKTIVITET

På vår 7 meter höga klättervägg kan du vid förbokning klättra med instruktör. Lagom gruppstorlek är max 15 personer. Denna aktivitet kräver förhandsbokning minst 1 vecka innan.

Kostnad – 1000 kr/timme inkl. instruktör.

I Hästhagen finns några grillplatser. Ta med egen grillkol.

Runt Hästhagen går en vacker promenadstig, det går också ett vackert promenadstråk upp mot Karslund.

Dagkollo i Hästhagen!
Läs mer

Företag

Spendera ett par härliga timmar i Hästhagen tillsammans med kollegorna! Vi ordnar gärna med fika eller mat (om ni är tillräckligt många), instruktörer och annan service efter önskemål. Hör av er för förslag på hur er friskvårdsdag/kick off kan se ut!

Exempel på upplägg:

Ni paddlar från Slottet upp till Hästhagen (vi möter upp er vid Teaterplan med all utrustning ni behöver). Väl framme tar ni en fika och ägnar er sedan åt någon av våra andra aktiviteter, till exempel klättring, vattenbollar, frisbeegolf eller bangolf, i lag eller individuellt. Vi ordnar gärna med instruktör till klättring, vattenbollar, paddling eller frisbeegolf.

Bokning sker via telefon 072-2172400 eller mail niklas@kfumorebro.org.

Bli företagspartner & få ett eget hål på vår bangolfbana!

Läs mer här

In English

Welcome to Hästhagen!

The YMCA of Örebro offers canoe/kayak/SUP rental, miniature golf, frisbeegolf, slackline, beach volleyball, games and other activities, open may to mid september. Closed on midsummers eve, 22nd of june.

The surrounding area is perfect for a walk or jog along the river.

Please call us for more information about our activities, fees and opening hours: +46(0)72-2172400