Under några intensiva sommarmånader erbjuder KFUM Örebro lägerverksamhet för många hundratals barn.

  • På Kilsbergsgården utanför Örebro bedrivs kolloverksamhet för barn i åldern 8-12 år.
  • På Klackagården utanför Nora bedrivs 2 perioder kollo för barn med särskilda behov i åk 4 anpassad grundskola till anpassad gymnasieskola åk 4, samt 2 perioder för barn i grundskolan.
  • På vårt aktivitetsområde Hästhagen på väster i Örebro bedrivs dagläger samt caféverksamhet.

Vi söker varje sommar personal till flera olika uppdrag. Du kan läsa mer om vilka uppdrag som finns att söka på respektive gård för sommaren via länkarna nedan.

Sommarjobb för dig som är minst 20 år

På nedanstående länkar ser du vilka uppdrag som finns att söka på Klackagården och Kilsbergsgården. Du ansöker sedan via formuläret längst ned på sidan. Det är fullt möjligt att söka flera olika tjänster, och det är då möjligt att bli kallad till flera olika intervjuer.

Feriepraktik

På flera av våra kollon och läger kan du som är skriven i Örebro kommun och går ut årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 i gymnasiet, söka feriepraktik via Örebro kommun. OBS! För att ha chans att få feriepraktik hos oss måste du ansöka både till Örebro kommun (via deras webbplats) och oss på KFUM Örebro.

Om du får en plats hos KFUM Örebro så måste du direkt beställa ett utdrag ur belastningsregistret. När du får hem det så öppnar du det inte, utan skickar direkt vidare det till KFUM Örebro, Lertagsgatan 2, 70347 Örebro.

ÖVRIGA TJÄNSTER


Cafévärd i Hästhagen

Vi söker för sommaren cafévärdar till vårat glasscafé i Hästhagen. Vi har under de senaste åren stegvis utvecklat verksamheten från en kiosk till ett café och driver det idag som ett riktigt glasscafé! Vi söker dig som är minst 25 år, har ett flertal års erfarenhet inom café/restaurang. Uppdraget går ut på att löpande utveckla och effektivisera verksamheten tillsammans med vår verksamhetsutvecklare, samt ansvara för drift och service och att leda våra feriepraktikanter som i huvudsak är de som serverar, och tar emot kunder. Vi ser självklart att även din arbetsplats är ”på golvet” för att kunna leva upp till de tidigare nämnda ansvarsområden.

Du ska vara en pedagogisk problemlösande arbetsledare som ser saker som behöver göras. Du måste ha lätt för att ta initiativ och delegera uppgifter, samt att själv inte vara rädd för lite skit under naglarna. Du ska älska ordning och reda och när det är mycket att göra, samt vara van med stressiga situationer och ha förmågan att få din personal att känna sig lugna och trygga. Utöver detta så ska du självklart ha en naturlig fallenhet för service som alltid, med ett leende på läpparna får kunder och besökare att känna sig välkomna!

Heltid 100% där jobb på kvällar och helger förekommer. Tjänsten sträcker sig från 1 maj – 31 aug.
Individuell lönesättning.

AKTIVITETSvärd i Hästhagen

Vi söker för sommaren aktivitetsvärdar till vår verksamhet i Hästhagen. Den här befattningen innebär ett övergripande ansvar för arbetsledning av feriepraktikanter, planering och genomförande av de aktiviteter som tillsammans med närmaste chef beslutas genomföras, drift av glasscafé och uthyrning av kanoter, minigolf, frisbees samt viss skötsel av området. Befattningen innebär även ansvar och genomförande av marknadsföring via Hästhagens sociala medier. Vi söker dig som är minst 25 år och har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Erfarenhet från ett serviceinriktat yrke samt tidigare roll som arbetsledare meriteras.

Aktivitetsvärden förväntas arbetsleda och hålla våra feriepraktikanter sysselsatta under hela deras uppdragsperiod. Aktivitetsvärden agerar tillförordnad handledare åt feriepraktikanterna när ansvarig handledare ej finns på plats. Aktivitetsvärden skall vara lyhörd och guida feriepraktikanterna så att de klarar av sin uppgift på bästa sätt. Utöver detta så söker vi dig som är positiv, har mycket idéer och är en pedagogisk problemlösande arbetsledare som ser saker som behöver göras. Du måste ha lätt för att ta initiativ och delegera uppgifter, samt att själv inte vara rädd för lite skit under naglarna. Du ska älska ordning och reda och när det är mycket att göra, samt vara van med stressiga situationer och ha förmågan att få din personal att känna sig lugna och trygga. Utöver detta så ska du självklart ha en naturlig fallenhet för service som alltid, med ett leende på läpparna får kunder och besökare att känna sig välkomna!

Heltid 100% där jobb på kvällar och helger förekommer. Tjänsten sträcker sig från 1 juni – 31 aug.
Individuell lönesättning.