Under några intensiva sommarmånader erbjuder KFUM Örebro lägerverksamhet för många hundratals barn.

  • På Kilsbergsgården utanför Örebro bedrivs kolloverksamhet för barn i åldern 8-12 år. Kilsbergsgården ligger mycket vackert på en sluttning ner mot Stora Axsjön ca 3 km väster om Garphyttan i Örebro kommun. Anläggningen har en egen badplats och fina grönytor finns i direkt anslutning till gården. Vi tar emot 100 barn varje period.
  • På Klackagården utanför Nora bedrivs 2 perioder kollo för barn med särskilda behov i åk 4 anpassad grundskola till anpassad gymnasieskola åk 4, samt 2 perioder för barn i grundskolan. Klacka ligger mitt i natursköna bergslagen ca 1,5 mil NV om Nora. Anläggningen har egen sjö och omges av fin natur med skogen inpå knuten. Vi tar emot 55 barn under perioden.
  • På vårt aktivitetsområde Hästhagen på väster i Örebro bedrivs dagläger samt caféverksamhet.

Vi söker varje sommar personal till flera olika uppdrag. Du kan läsa mer om vilka uppdrag som finns att söka på respektive gård för sommaren via länkarna nedan.

Sommarjobb för dig som är minst 20 år

På nedanstående länkar ser du vilka uppdrag som finns att söka på Klackagården och Kilsbergsgården. Du ansöker sedan via formuläret längst ned på sidan. Det är fullt möjligt att söka flera olika tjänster, och det är då möjligt att bli kallad till flera olika intervjuer.

OM VÅRA KOLLON

Funkiskollo

Kollot är för barn och ungdomar inom anpassad grundskola och anpassad gymnasieskola. Ca 50 barn/ungdomar är på kollo 12 dygn uppdelat på två barnperioder. Ca 20 stycken ledare är med barnen, två stycken lagar mat i köket, två är vaken natt, en är föreståndare och en är biträdande föreståndare. Funkiskollo genomförs på Klackagården. Vi tar emot 25 barn varje period.

Barnkollo

Kollo är ett läger där man åker bort och bor tillsammans med andra barn i ca två veckor. Barnen bor ihop 4-12 barn i ungefär samma ålder. Varje rum har en ansvarig ledare som också är med vid måltider, övernattningar ute, och så vidare. Det finns alltid ledare till hands om man har svårt att somna eller behöver tröst. Barnkollo genomförs på både Klacka- och kilsbergsgården. 

Dagkollo

Dagkollo är för barn i åk. 2-5 som vi bedriver dagtid på Hästhagens aktivitetsområde, på Väster i Örebro. Ca 80 barn (vecka 25-28) och ca 40 barn (vecka 31-32) per vecka. 6 stycken vuxna som är över 20 år tillsammans med ca 20 feriepraktikanter planerar aktiviteter och lekar som genomförs dagtid på aktivitetsområdet. I tjänsten ingår planering och genomförande av aktiviteter, att umgås med barnen samt att vägleda ungdomarna som gör sin feriepraktik och hjälpa dem att lyckas.

VÅRA PLATSER

KOLLOLEDARE:

Vi söker dig som är över 20 år, positiv och har lätt för att få kontakt med barn och övriga ledare. Du ska även kunna bjuda på dig själv.

Det är stor fördel om du kan något av följande :

  • Spela gitarr och sjunga
  • Friluftsliv
  • Båt- seglings- och sjövana
  • Lekar och pyssla
  • Sjukvårdsutbildning
  • KÖKSPERSONAL:

Här söker vi också dig som är över 20 år. Erfarenhet av storkök är meriterande, men matglädje och vilja räcker långt i ett kollokök med barnanpassad meny. Du ska vara positiv, flexibel, stresstålig och kunna fungera i grupp. Vi söker både kökschef och köksassistent.

ARVODE

Från 20100kr för kollassistent, köksassistent och vaken natt.
Från 27200kr per period för kökschef.
Man är ledig 1 dygn/var 5:e påbörjat dygn.
Vaken natt har vi på funkiskollo då jobbar man ungefär hälften av nätterna under en barnperiod och under förberedelsedagarna.
Mat och Logi: Eftersom man är på plats dygnet runt ingår alla måltider och logi.

ARBETSPERIODER

Klacka

Period 1 (funkis): 12 juni – 25 juni
Period 2 (funkis): 28 juni – 9 juli
Period 3: 10 juli – 26 juli

Kilsbergsgården

Period 1: 10 juni – 26 juni
Period 2: 28 juni – 12 juli
Period 3: 13 juli – 29 juli
Period 4: 31 juli – 14 aug

Feriepraktik

På flera av våra kollon och läger kan du som är skriven i Örebro kommun och går ut årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 i gymnasiet, söka feriepraktik via Örebro kommun. OBS! För att ha chans att få feriepraktik hos oss måste du ansöka både till Örebro kommun (via deras webbplats) och oss på KFUM Örebro.

Om du får en plats hos KFUM Örebro så måste du direkt beställa ett utdrag ur belastningsregistret. När du får hem det så öppnar du det inte, utan skickar direkt vidare det till KFUM Örebro, Lertagsgatan 2, 70347 Örebro.

ÖVRIGA TJÄNSTER

 

Cafévärd i Hästhagen

Vi söker för sommaren cafévärdar till vårat glasscafé i Hästhagen. Vi har under de senaste åren stegvis utvecklat verksamheten från en kiosk till ett café och driver det idag som ett riktigt glasscafé! Vi söker dig som är minst 25 år, har ett flertal års erfarenhet inom café/restaurang. Uppdraget går ut på att löpande utveckla och effektivisera verksamheten tillsammans med vår verksamhetsutvecklare, samt ansvara för drift och service och att leda våra feriepraktikanter som i huvudsak är de som serverar, och tar emot kunder. Vi ser självklart att även din arbetsplats är ”på golvet” för att kunna leva upp till de tidigare nämnda ansvarsområden.

Du ska vara en pedagogisk problemlösande arbetsledare som ser saker som behöver göras. Du måste ha lätt för att ta initiativ och delegera uppgifter, samt att själv inte vara rädd för lite skit under naglarna. Du ska älska ordning och reda och när det är mycket att göra, samt vara van med stressiga situationer och ha förmågan att få din personal att känna sig lugna och trygga. Utöver detta så ska du självklart ha en naturlig fallenhet för service som alltid, med ett leende på läpparna får kunder och besökare att känna sig välkomna!

Heltid 100% där jobb på kvällar och helger förekommer. Tjänsten sträcker sig från 1 maj – 31 aug.
Individuell lönesättning.

AKTIVITETSvärd i Hästhagen

Vi söker för sommaren aktivitetsvärdar till vår verksamhet i Hästhagen. Den här befattningen innebär ett övergripande ansvar för arbetsledning av feriepraktikanter, planering och genomförande av de aktiviteter som tillsammans med närmaste chef beslutas genomföras, drift av glasscafé och uthyrning av kanoter, minigolf, frisbees samt viss skötsel av området. Befattningen innebär även ansvar och genomförande av marknadsföring via Hästhagens sociala medier. Vi söker dig som är minst 25 år och har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Erfarenhet från ett serviceinriktat yrke samt tidigare roll som arbetsledare meriteras.

Aktivitetsvärden förväntas arbetsleda och hålla våra feriepraktikanter sysselsatta under hela deras uppdragsperiod. Aktivitetsvärden agerar tillförordnad handledare åt feriepraktikanterna när ansvarig handledare ej finns på plats. Aktivitetsvärden skall vara lyhörd och guida feriepraktikanterna så att de klarar av sin uppgift på bästa sätt. Utöver detta så söker vi dig som är positiv, har mycket idéer och är en pedagogisk problemlösande arbetsledare som ser saker som behöver göras. Du måste ha lätt för att ta initiativ och delegera uppgifter, samt att själv inte vara rädd för lite skit under naglarna. Du ska älska ordning och reda och när det är mycket att göra, samt vara van med stressiga situationer och ha förmågan att få din personal att känna sig lugna och trygga. Utöver detta så ska du självklart ha en naturlig fallenhet för service som alltid, med ett leende på läpparna får kunder och besökare att känna sig välkomna!

Heltid 100% där jobb på kvällar och helger förekommer. Tjänsten sträcker sig från 1 juni – 31 aug.
Individuell lönesättning.