Vad?

KFUM Örebro anordnar KFUM-veckan – en utbildningsvecka för att föra KFUM-aktiva närmare varandra.

Vi anordnar några gemensamma aktiviteter på Tegelbruket och i Tybblelund för åldrarna 12-15 och 16+. Alla föreningsaktiva inom KFUM Örebro och Tegelbruket är varmt välkomna.

När?

Vecka 44, under höstlovet, onsdag-torsdag.

Onsdag: öppna hallar. Alla ungdomar i åldrarna 12-15 är välkomna att prova på olika idrotter i Tegelbruket och vi avslutar med mellis och en föreläsning om mental träning.

Onsdag och torsdag: Föreläsningar på tema kost, mental träning och psykisk ohälsa inom idrotten.

Se schemat för veckan för detaljer!

Skrolla vidare för mer information och anmälan!

Öppna hallar-prova på!

KFUM ÖREBRO

Onsdag 30/10 kl 14-16:30. För dig som är 12-15 år (åk 6-9) öppnar vi upp hallarna på Tegelbruket för ett gäng provapå-aktiviteter. Testa en massa olika idrotter och häng med ungdomar och ledare från våra olika föreningar. 16:30 serveras mellanmål.

Mental träning

RONNY WENNERGREN

Kan det vara så att det du väljer att tänka, styr resultatet av allt du gör? Om ett lag eller individ blir medveten om vilka fördelar och nackdelar olika tankar har i olika situationer, vilket resultat får vi då på vår prestation. Kan det vara skillnad mellan vint och förlust, glädje och sorg?

Psykisk ohälsa inom idrotten

MARKUS GUSTAFSSON

Målet med denna föreläsning är att öka kunskapen och väcka reflektioner och tankar kring psykisk ohälsa inom idrotten. Idrott på måttlig nivå och som motionsform har visat sig ha flera positiva hälsoeffekter även i relation till psykisk hälsa. Däremot uppvisar tävlingsidrott på hög nivå samt elitidrott en ökad sårbarhet för psykisk ohälsa. Trots det är psykisk ohälsa inom idrotten är något som sällan uppmärksammas eller talas om. Målet med denna föreläsning är att öka kunskapen och väcka reflektioner och tankar kring psykisk ohälsa inom idrotten. Föreläsningen varvas med diskussioner och övningar.

Att få ungdomar att klara skolan- är det allas ansvar?

IDA BROMAN

Passet lyfter upp vad som är viktigt för att barn ska må bra och utvecklas och vad som har betydelse för möjligheten att klara skolan.

Kost och balans

HANNA WISS

 Hanna kommer att prata om kostens betydelsen för hälsan och prestationen. Under föreläsningen kommer deltagarna att få möjlighet att kartlägga vad som ger energi och vad som tar energi.

Hanna har utöver sin idrottslärarexamen fördjupat sig i elitidrott på Örebro Universitet. Idag arbetar Hannas som lärare i idrott & hälsa på ett gymnasium i Örebro. Hanna är fortfarande aktiv friidrottare och har också tävlat för det finska landslaget. Under de år hon representerat sitt land har hon bland annat tagit 5 nordiska mästerskapsguld i U20 och gjort 5 finnkamper.

Arrangör:

KFUM-veckan arrangeras av KFUM Örebro i samarbete med SISU.

Kontakt och anmälan:

Frågor  skickas till Karin Magnholt, samordnare för KFUM-veckan, och anmälan görs via anmälningsformuläret här nedan.
karin@kfumorebro.org/ 070-6611983