Loading...
Hästhagen 2018-04-10T19:04:18+00:00
Nedräkningen har börjat!
Säsongspremiär 1 maj!
0
0
0
0
Dagar
0
0
Tim
0
0
Min
0
0
Sek

Under maj månad:

Måndag-Lördag 10.00-19.00

Från 1 juni:

Måndag-Fredag 10.00-21.00
Lördag-Söndag 10.00-19.00

Telefontid:
Mån-fre 10.00-14.00

 019-260 400

 hasthagen@kfumorebro.se

Hästhagsvägen 5, 702 27 Örebro

I Hästhagens vackra omgivningar kan ung som gammal spendera ett par timmar med aktivitet eller vila. Bland aktiviteterna finns kanotpaddling, minigolf, frisbeegolf, slackline, gaga-ball, vattenbollar, beachvolleyboll, basketplan. Man kan också grilla eller bara ta en skön promenad i omgivningarna.

Området och aktiviteterna är öppna för enskilda och grupper. Under sommarlovet har vi också dagkollo för årskurs 2-6.

Aktiviteter & Priser

Utmana varandra i bangolf! Vi erbjuder 12 hål av äventyrsgolf. Spela individuellt eller i lag.

PRISLISTA
Vuxen – 50 kr
Barn 6-12 år – 30 kr
Familj (två vuxna och upp till tre barn) – 120 kr

Hyr kanot/kajak/StandUpPaddleboard, flytvästar och paddlar och ger er ut på Svartån på egen hand. Vi har 26 kanoter, några kajaker (plast utan roder och skedda) och två SUP.

PRISLISTA
Timme – 70 kr
Halvdag (fyra timmar) – 200 kr
Dag (åtta timmar) – 300 kr
Dygn – 400 kr
Veckopris – 1100 kr
Kanotvagn – 70 kr/tur
Transportsläp (8 kanoter) – 300 kr/tim
Utkörning (erbjudes i mån av möjlighet) – 1 200 kr, inklusive 4 mil tur och retur.

I kanothyran ingår 2 stycken paddlar och 2 stycken flytvästar. Vid extra paddel eller flytväst tillkommer 20 kr.
Vi tipsar gärna om de olika paddelvatten som vi rekommenderar. Vill ni paddla på Svartån så tar det ca 1,5-3 timmar att paddla nerströms till Örebro centrum (slottsbron) och tillbaka. Det tar ca 0,5-1 timme att paddla upp till Tekniska kvarnen och tillbaka. Närmaste kanotled är Svartån som är enkel och lättpaddlad kanotled. En annan mycket populär led är Järleån från Järle Kvarn till Karlsdamms vindskydd och vidare till Frövikorset.

Läs mer om länets kanotleder här.

Prova på att spela frisbeegolf på vår utmanande men korta sexhålsbana! Minst antal kast på de sex hålen vinner. Om man vill ha mer utmaning går det utmärkt att spela på vår 18-håls tävlingsbana. Att spela på banan är gratis. Vid förbokning finns det möjlighet att få en kortare instruktion med tips om teknik och regler till en kostnad av 300 kronor. Vi kan också ordna roliga tävlingar med pris till vinnaren. Hyr eller köp (från 130 kr) frisbees i kiosken. Här kan du hitta bankartor, scorecards med mera samt information om KFUM Örebro Frisbees verksamhet.

PRISLISTA
Hyra av frisbee Vuxna – 40 kr
Hyra av frisbee Barn –  20 kr

Borttappad frisbee ersätts med 100 kr.

GRUPPAKTIVITET

Vi hyr ut två stycken vattenbollar med instruktör. En person i taget ”springer” inuti bollen på vattnet i Svartån. Räkna med ca 5-10 minuter tidsåtgång per person per boll. Vi har två bollar som vi kan köra parallellt. Denna aktivitet kräver förhandsbokning minst 1 vecka innan.

PRISLISTA
Två bollar – 1000 kr/timme

Att låna planen är gratis, drop in. Låna boll i kiosken.

Lite längre in i Hästhagen, i närheten av AGF-stugan, finns vår basketplan. Att låna planen är gratis, drop in. Låna boll i kiosken.

Gaga-ball är ett roligt, enkelt spel som passar alla åldrar. Varje spel tar bara några minuter. Spelet går ut på att slå på bollen så att den träffar motspelarna på eller under knät. Att låna planen är gratis, drop in. Låna boll i kiosken.

Vi har alltid en slackline uppspänd. Utmana kompisarna, vem har bäst balans?

Vi har alltid några uppsättningar av populära spel för utlåning. Låna en uppsättning i kiosken, hitta en ledig yta och kör!

GRUPPAKTIVITET

På vår 7 meter höga klättervägg kan du vid förbokning klättra med instruktör. Lagom gruppstorlek är max 15 personer. Denna aktivitet kräver förhandsbokning minst 1 vecka innan.

Kostnad – 1000 kr/timme inkl. instruktör.

I Hästhagen finns några grillplatser. Ta med egen grillkol.

Runt Hästhagen går en vacker promenadstig, det går också ett vackert promenadstråk upp mot Karslund.

Gratisaktiviteter i Hästhagen

Under sommarlovet 2018 kommer samtliga aktiviteter i Hästhagen att vara gratis för barn mellan 6-15 år. Detta möjliggör KFUM Örebro i samarbete med Örebro Kommun. Under veckorna 25-33 kommer alltså kanotpaddling, minigolf, hyra av frisbee m.m. att vara gratis för denna målgrupp.

I och med denna satsning så kommer vi även att ha aktivitetsvärdar på plats under våra öppettider hela sommarlovet för att vara behjälpliga och dessa kommer även att styra upp en hel del ledarledda aktiviteter! Vi kommer att annonsera ut stora aktiviteter och evenemang genom Hästhagens Facebooksida.

Här kommer vi informera om vilka gratisaktiviteter vi kommer att erbjuda på måndagar i sommar. Utöver dessa aktiviteter kommer vissa större aktiviteter arrangeras. Dessa annonserar vi ut som egna event via vår facebooksida.

Här kommer vi informera om vilka gratisaktiviteter vi kommer att erbjuda på tisdagar i sommar. Utöver dessa aktiviteter kommer vissa större aktiviteter arrangeras. Dessa annonserar vi ut som egna event via vår facebooksida.

Här kommer vi informera om vilka gratisaktiviteter vi kommer att erbjuda på onsdagar i sommar. Utöver dessa aktiviteter kommer vissa större aktiviteter arrangeras. Dessa annonserar vi ut som egna event via vår facebooksida.

Här kommer vi informera om vilka gratisaktiviteter vi kommer att erbjuda på torsdagar i sommar. Utöver dessa aktiviteter kommer vissa större aktiviteter arrangeras. Dessa annonserar vi ut som egna event via vår facebooksida.

Här kommer vi informera om vilka gratisaktiviteter vi kommer att erbjuda på fredagar i sommar. Utöver dessa aktiviteter kommer vissa större aktiviteter arrangeras. Dessa annonserar vi ut som egna event via vår facebooksida.

Här kommer vi informera om vilka gratisaktiviteter vi kommer att erbjuda på lördagar i sommar. Utöver dessa aktiviteter kommer vissa större aktiviteter arrangeras. Dessa annonserar vi ut som egna event via vår facebooksida.

Här kommer vi informera om vilka gratisaktiviteter vi kommer att erbjuda på söndagar i sommar. Utöver dessa aktiviteter kommer vissa större aktiviteter arrangeras. Dessa annonserar vi ut som egna event via vår facebooksida.

Dagläger i Hästhagen!
Läs mer

Skolpaket

I Hästhagen kan din skolklass eller ungdomsgrupp spendera några härliga timmar tillsammans. Vi har paketpriser för skolklasser och ungdomsgrupper (upp till 30 personer). Samtliga paket bokas antingen förmiddag (9-12)/eftermiddag (13-16)/kväll (16-19) under vardagar. Utöver paketen nedan så går det såklart bra att kombinera med andra aktiviteter som vi har på området. Alla priser är exklusive moms.

Instruktör för klättervägg/paddling/frisbeegolf: 350 kr per timme.

Paddlingspaketet

500kr
  • 4 kanoter
  • 10 frisbees (till frisbeegolf)
  • 1 Stand Up Paddling eller 1 kajak (för 1 person)

Bangolfpaketet

500kr
  • 10 klubbor & bollar (till bangolf)

Aktivitetspaketet

300kr
  • Innebandyrink
  • 2 studsmattor
  • Klättervägg/Backstapling*

Företag

Spendera ett par härliga timmar i Hästhagen tillsammans med kollegorna! Vi ordnar gärna med fika eller mat (om ni är tillräckligt många), instruktörer och annan service efter önskemål. Hör av er för förslag på hur er friskvårdsdag/kick off kan se ut!

Exempel på upplägg:

Ni paddlar från Slottet upp till Hästhagen (vi möter upp er vid Teaterplan med all utrustning ni behöver). Väl framme tar ni en fika och ägnar er sedan åt någon av våra andra aktiviteter, till exempel klättring, vattenbollar, frisbeegolf eller bangolf, i lag eller individuellt. Vi ordnar gärna med instruktör till klättring, vattenbollar, paddling eller frisbeegolf.

Bokning sker via telefon 019-260400 eller mail niklas@kfumorebro.org.

Bli företagspartner & få ett eget hål på vår bangolfbana!

Läs mer här

In English

Welcome to Hästhagen!

The YMCA of Örebro offers canoe/kayak/SUP rental, miniature golf, frisbeegolf, slackline, beach volleyball, games and other activities, open may to mid september. Closed on midsummers eve, 22nd of june.

The surrounding area is perfect for a walk or jog along the river.

Please call us for more information about our activities, fees and opening hours: +46(0)19-260400.